May

Oruç, insanın  Allah’a  itaat  ve  teslimiyetle  bağlandığı ve  bu  sayede azim ve iradesinin güçlendiği  bir  ibadettir. Oruç, Allah’ın ihsan  ettiği nimet ve faziletleri tercih ederek bedeni arzuları yenmek ve nefsi  baskılara  tahammül etmek  demektir. Orucun esas gayesi, insanlara nefsi  ve bedeni  arzularını yendirerek irade ve şahsiyetini güçlendirmek ve böylece ahirette  takdir olunan nimetlere nail olmaktır. Bu ibadeti gerçekleştirirken birlikte iftar yaparak sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olması için Bizlerde okulda öğrencilerimizle birlikte iftar yaptık.

May

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminin hazırladığı bu ay ki bülten de okulumuzun tanıtımı yapılacaktır. İl içinde örrnek çalışmalar yapmış okulların tanıtımının yapıldığı bülten de Sırçalı İlkokulu da yerini aldı. Okulumuzun yıl içerisinde yaptığı etkinlikler ve çalışmaların anlatımı ve açıklaması yer alacak.

May

Her ay işlediğimiz Değerler Eğitiminde bu ay Sevgi,Şefkat ve Merhamet konularını işleyeceğiz.

May

15 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat : 12:00 ´ da okulumuz konferans salonunda yapılacak mini mini birlerimizin Okuma Şenliğine tüm velilerimiz davetlidir.

May

Okulumuz 1-A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan Anneler Günü Etkinliği 15 Mayıs Pazartesi günü saat.13:00 ´da okulumuz konferans salonunda sergilenecektir.Tüm Anneler davetlidir.

May

Okulumuzun sunduğu hizmetleri geliştirmek ve etkililiğini değerlendirmek için öğrencilerimize memnuniyet anketi uyguladık. Değerlendirme sonucunda öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda daha kaliteli eğitim vermek için çalışmalarda bulunacağız.

May

Okulumuzun Web Sitesi Kullanım Performansı (05/05/2017) itibari ile Boğazliyan´da İLÇE BİRİNCİSİ ve Yozgat´ta İL ÜÇÜNCÜSÜ  olmuştur. Okul sitemizi sürekli güncellemekteyiz.Okulda gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri ve yapmayı planladiğimiz çalışmaları sürekli paylaşmaktayız. Velilerimiz ve öğrencilerimiz sitemizi takip ederek bilgi sahibi olmaktadır.

May

Okulumuzda öğrencilerimize israfı önlemenin önemi ve geri dönüşümün gerekliliği anlatıldı. Kağıt ve pil gibi yeniden kullanılabilecek ürünleri çöp değil geri dönüşüme gönderilmesi, elektriğin,suyun ve okul demirbaşlarının özenle kullanılması gerektiği, bu kaynakların sorumsuzca kullanılmasının ne gibi sonuçlara yol açaçağı ifade edildi.

May

Okul Müdürümüz Hüseyin COŞKUN tarafından ders denetimi yapıldı.Ders denetiminin amacının, eğitimin belirlenmiş hedeflerine ulaşmak için öğretim ve öğrenim etkinliklerinin oluşumunu gözlemek üzere sınıflarda yapılır. Ayrıca bu yerlerdeki gözlem dışında öğretmenin yaptığı öğretime hazırlık ve tamamlayıcısı durumunda olan ders dışı etkinlikleri de incelenir. Denetim sonucunda Okul Müdürümüz: ´´ Sırçalı İlkokulu´nda kaliteli ve özverili çalışan öğretmenlerimiz sayesinde başarılı ve etkili bir eğitim öğretim faaliyeti gerçekleştirildiğini vurgulayarak okulumuz öğretmenlerin teşekkür etti.´´

May

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet BOZDAĞ, okulumuzu ziyaret ederek yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi aldı.Öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

May

Her ay bir şairimizin tanıtıldığı Şair Köşesi Projemiz devam ediyor.Bu proje ile öğrencilerimize her ay bir şairi ve eserlerini tanıtarak öğrencilerimizin Ulusal değerlerimiz olan şairlerimizi tanıtmayı amaçlıyoruz.Bu ay ki şairimiz Sezai KARAKOÇ oldu.Öğrencilerimiz, Şair Köşesi Projemiz ile Sezai KARAKOÇ´un hayatını, şiirlerini ve duygu dünyasını tanıyor. Proje koordinatörü Türkçe Öğretmenimiz Oğuz METİN´e teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda Vergi Bilinci Geliştirme Eğitimi kapsamında EBA web sitesinde bulunan vergi bilinci ile ilgili videolar izletilmiş olup öğrencilerin verginin önemi ve gerekliliği hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır.

May

Öğrencilerimiz 9 Mayıs 2017 Salı günü yapılacak olan kitap okuma yarışmasına hazırlanıyorlar. Bu yarışmada başarılı olmaya amaçlayan öğrencilerimiz kütüphane birbirlerine sorular sorarak,kitapları anlatarak sürekli bilgilerinin taze tutuyorlar. Ara verdikleri zaman da masa tenisi oynayarak stres atıyorlar. Okul idaresi olarak öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Nis

Beslenme Dostu Okul Projesi Kapsamında sağlıklı yaşam için okul bahçesinde öğrencilerimiz öğretmenler nezaretinde bisiklet süreceklerdir. Sağlık için Pedal Çevir sloganı ile sağlıklı yaşam için okul olarak katkı sağlamaya devam ediyoruz. Etkinligimize velilerimizi de bekleriz. 05/05/2017 saat 12:20 de okul bahçesinde

Nis

Havaların ısınması ile birlikte okulumuz öğrencileri için sportif etkinlikler başlatıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin geçirdikleri yoğun ve uzun bir maraton sonucunda stres ve enerjilerini atamalarını sağlamak.