T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / BOĞAZLIYAN - Sırçalı Şehit İdris Öztürk İlkokulu

Kuru Üzüm Dağıtımı Başlıyor

Okulumuz Ana sınıfı ve İlkokul öğrencilerimize , 10 Ekim 2017 Salı gününden itibaren her hafta Salı ve Perşembe günleri Kuru Üzüm Dağıtımı yapılacaktır.

Üzüm, mineraller açısından çok zengin bir besin. Ülkemizde demir eksikliği anemisi (kansızlık) çok görülüyor ve risk grupları arasında çocuklar da var. Bunun için üzüm, çocuklarda aneminin önlenmesine katkıda bulunabilir çünkü demir içeriği çok yüksek ve demirin beyin dokusunda da çok önemli işlevleri var. O yüzden kuru üzümün içerisinde bulunan demir, çocukların bilişsel performansını çok olumlu etkileyecek ve başarı oranını artıracaktır.

Üzüm sütle verildiği zaman çocukların sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. O yaştaki çocukların çok kalsiyum alması ileride kemik hastalıklarına yakalanma riski azalacaktır. Kan basıncının düzenlenmesinde yardımcı bir mineral olan potasyumu da üzümle almış olacaklar ayrıca üzümlerde kimyasal birtakım bileşikler de var. Bu bileşiklerin kanser, kalp-damar hastalıkları, iltihabi hastalıkları önleyici etkisi var. Lif içeriği de çok yüksek olan üzümün içerisinde bulunan lifler bağırsak çalışmalarını düzenliyor. Modern toplumlarda sık görülen kabızlık problemini önlüyor, göz sağlığını koruyor, kansızlığı önlüyor, kemik sağlığını geliştiriyor, sindirim sistemini fonksiyonlarını iyileştiriyor ve bilişsel performansı olumlu etkiliyor. Kısacası kuru üzüm için çocukların okuldaki doktoru diyebiliriz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.10.2017 - Güncelleme: 06.10.2017 22:15 - Görüntülenme: 423
  Beğen | 0  kişi beğendi